Verstreken: Ruimteonderzoek om de hoek-Utrecht (2017)

Zie met eigen ogen hoe ruimtecamera’s voor ruimtetelescopen worden bedacht en gemaakt. Daarmee onderzoeken de wetenschappers van SRON het heelal en de Aarde.

Credits: Samuel van Leeuwen

De luchtkwaliteit op onze Aarde. De geboorte van sterren. Super gulzige zwarte gaten. Planeten die niet bij onze zon horen. Om dit alles te bestuderen, hebben onze wetenschappers ook verschillende soorten satellieten en ruimtetelescopen nodig. Welk instrument hoort bij welk verschijnsel? En wat komt er bij kijken om het te maken?

Ruimteonderzoekers, technici en aardwetenschappers van SRON nemen je mee in de wondere wereld van ruimtevaarttechnologie. Ze geven presentaties en demonstraties, voor groot en klein. Ook kun je een kijkje nemen in de laboratoria! Bovendien kun je het het koudste punt van de provincie Utrecht bezoeken!

Speciaal voor kinderen

Kinderen knutselen hun eigen raket, bouwen een eigen model van planeet Saturnus en nog veel meer!

Science Park Utrecht

Op zondag 8 oktober is er behalve bij SRON ook elders op het Utrecht Science Park nog veel meer te doen. Zo openen ook het Hubrecht instituut, faculteit Diergeneeskunde, de Botanische Tuinen, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht en het Westerdijk Instituut hun deuren. Plan zelf een tour langs alle activiteiten!

Naam organisatie SRON Netherlands Institute for Space Research
Soort activiteit Ontdekken, Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
Adres SRON Netherlands Institute for Space Research
Sorbonnelaan 2
3584 CA Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.