Verstreken: STORM project (2017)

Heb je interesse in elektrische voertuigen, data, cloud en/of Internet of Things (IoT)? Bekijk dan de STORM motor van dichtbij en laat je inspireren tijdens de lezingen!

Credits: STORM website

23 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven zijn – geïnspireerd op het boek ‘De reis om de Wereld in 80 Dagen’ van Jules Verne – de wereld rondgereisd op hun zelfontwikkelde elektrische motor. Het doel van deze enerverende reis was om de potentie van elektrisch vervoer aan te tonen.

Met 5 technologiepartners, NXP, TomTom, KPN, Itility en The Weather Company en IBM Business, is het mogelijk gemaakt om de reis op de kilometer nauwkeurig te volgen tijdens de 23.000 kilometers die zij hebben afgelegd. De bouw van de motor gaf de nodige mechanische en elektronische uitdagingen, met een sterke I(o)T-component: de motor zit vol sensoren. Deze worden gebruikt voor een scala aan verschillende taken, zoals temperatuurregeling van de ruim 2.500 batterijen, optimalisatie van het gewicht van de motor en het voorspellen van de te rijden kilometers op een elektrische lading.

Presentaties

Wil je meer weten over de STORM World Tour, de motor en het Internet of Things (IoT) component? Dan zit je goed bij de activiteit van IBM: ze verzorgen 2 presentaties van 30 minuten, om 14:00 uur en 15:30 uur. Daar kun je natuurlijk ook de motor bezichtigen.

Locatie

Deze activiteit is onderdeel van het Science Fetsival van de campus van TU/e. De lezingen vinden plaats in de Blauwe Zaal.

Naam organisatie IBM
Soort activiteit Lezing / Debat, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 13:00 - 17:00 uur
Adres Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Auditorium (Blauwe Zaal)
Groene loper,
5612AZ Eindhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.