Verstreken: Sterrenbeelden kijken (2017)

Luid het Weekend van de Wetenschap op de vrijdagavond met een sterrenkijkavond! De medewerkers van Curiosityworld informeren je over de sterrenhemel en hemelverschijnselen.

Credits: Curiosityworld, Sandra van Dam

LET OP: Helaas kan deze activiteit vanwege persoonlijke omstandigheden van de organisatrice geen doorgang vinden. Onze excuses!

Eugène Delporte deelde in 1930 de sterrenhemel op in 88 sterrenbeelden. Deze sterrenbeelden zijn later aangenomen door het International Astronomical Union en officieel vermeld in de moderne sterrenatlassen en digitale media. Op deze avond verken je de bij de Loonse en Drunense Duinen sterrenhemel zoals die in 1930 is vastgesteld. Met het blote oog leer je stap voor de stap de belangrijkste sterrenbeelden kennen die er aan de herfsthemel staan.

Doelgroep

Iedereen die meer wil weten wat er boven je hoofd te zien is, is welkom.

Aanmelden

LET OP: Helaas kan deze activiteit vanwege persoonlijke omstandigheden van de organisatrice geen doorgang vinden. Onze excuses!

Naam organisatie Curiosityworld
Soort activiteit Sterren kijken
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
5,00 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2017
Adres Parkeerplaats Loonse en Drunense Duinen
Schoorstraat 50
5071RC Udenhout
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.