Verstreken: We make the city (2017)

Meer dan ooit wordt de innovatieve kracht van steden bepaald door de manier waarop je kennis aan elkaar verbindt en vooral ook hoe je dingen maakt. Bij SPARK maak je in een handomdraai je eigen prototype. Neem eens een kijkje in het lab.

Credits: Parallel Universum Photography via SPARK Campus

Het in de zomer van 2016 geopende FABLAB biedt ruimte aan uiteenlopende makers om hun prototype te realiseren. In het SPARK LAB staan meerdere lasersnijders waaronder één van Nederlands grootste openbaar toegankelijke lasersnijders. Daarnaast heeft het LAB een zaag-schaaf machine, soldeerhoek, vacuform machine, verschillende 3D printers en kunnen met hulp van elektro kits allerlei internet of things toepassingen en prototypes worden gemaakt.

Op basis van de internationale samenwerking met andere fablabs heeft het SPARK LAB toegang tot een groot kennisnetwerk en machinepark. In het LAB werden onderdelen geproduceerd voor wereld’s eerste biobased brug, open source meubilair, vernieuwende kunstprojecten en het wikihouse. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je deelnemen aan een rondleiding en krijg je 50% korting op het gebruik van de machines.

Backstage bij Heijmans

Benieuwd hoe je asfalt zo stil mogelijk maakt of hoe je de levensduur van asfalt kan oprekken? Ga dan backstage in het Heijmans asfaltlaboratorium op dezelfde locatie.

Parkeren

Er is parkeergelegenheid op het binnenterrein van de campus.

Naam organisatie SPARK Campus
Soort activiteit Lezing / Debat, Excursie / Rondleiding
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 09:30 - 13:00 uur
Adres SPARK Campus
Graafsebaan 3
5248JR Rosmalen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.