Verstreken: Simple Walker Robot (2017)

De Simple Walker is een robotje dat je zelf in elkaar kunt zetten en programmeren. Tijdens deze workshop kunnen kinderen van 10 t/m 14 jaar zelf aan de slag met één van deze robotjes.

Credits: ZB45 Makerspace

De Simple Walker II is een robot die speciaal is ontwikkeld voor het middelbaar onderwijs. Met deze robot kunnen kinderen zelf leren robots bouwen en programmeren.

Om het bouwen van robots zo simpel en intuïtief mogelijk maken heeft ZB45 Makerspace zelf elektronica ontwikkeld waarmee het makkelijker is om een werkende robot te bouwen. Je kunt de robot geavanceerder maken door er sensoren in te prikken. In het filmpje op de website zie je bijvoorbeeld hoe de Simple Walker een obstakel probeert te vermijden met een afstandssensor.

Bij de Simple Walker II krijg je een lespakket waardoor je geheel zelfstandig aan de slag kunt. Het pakket bevat instructies voor het bouwen van de robot en oefeningen waarmee je de robot leert programmeren.

Naam organisatie ZB45 Makerspace
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 13:00 - 16:00 uur
Adres ZB45 Makerspace
Zeeburgerpad 45
1019 AA Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.