Verstreken: Silver Design in Time (2017)

Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven organiseert van 15 juni 2017 t/m 4 maart 2018 de tentoonstelling ‘Silver Design in Time’. Een overzichtstentoonstelling van zilveren design objecten uit meer dan 100 jaar Nederlandse zilverindustrie.

Credits: Carla Leijen

De tentoonstelling laat de geschiedenis van design in de zilverindustrie zien. De opkomst, glorietijden en stagnatie in Nederland, en de Nederlandse successen in het buitenland. De nadruk ligt op de Nederlandse zilverindustrie, maar door verbondenheid met én invloeden van buitenlandse zilverfabrieken, worden ook objecten van buitenlandse zilverfabrieken getoond. De tentoonstelling begint met het zilverdesign van Christopher Dresser en eindigt met Marcels Wanders. Een van de hoogtepunten uit de tentoonstelling is een zilveren mokkaservies van Eissenloeffel met email.

Het tentoongestelde zilver laat echter pas goed haar waarde zien als het in het juiste tijdsbeeld en in de juiste context wordt getoond aan de bezoeker. Daarom zijn voor deze tentoonstelling, een aantal domein experts als gastcurator uit verschillende musea uitgenodigd. Die elk op hun eigen deelgebied per decennium een beeld scheppen over de afgelopen 100 jaar. Door deze extra verdieping wordt het ontwerp in zilver in het juiste perspectief geplaatst, en krijgt de bezoeker op zeer toegankelijke wijze brede kennis aangeboden over het zilver en over de tijdgeest rondom de diverse decennia.

Publicatie en activiteiten

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie en er wordt een cultureel programma georganiseerd met een symposium, jeugd universiteit, rondleidingen en een speciaal kinderprogramma. Voor scholieren van het voortgezet onderwijs is er een educatief programma rond de tentoonstelling.

Naam organisatie Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Soort activiteit Tentoonstelling
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 10:00 - 8 oktober 2017: 17:00 uur
Adres Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.