Verstreken: Science show: Energie Experts (2017)

Maffe professoren in witte labjassen geven een zinderende show over energie waar je haren recht van overeind gaan staan!

Credits: Mad Science

Ontdek de krachten van statische elektriciteit! Hoe komt het dat sommige dingen elkaar aantrekken of juist afstoten? Op dit soort vragen krijg je antwoord. Via vonkende demonstraties wordt de spanning opgebouwd, gevolgd door een ontladende finale!

Voor of na de show kan je de grootste stoommachine van de wereld bewonderen die in het Cruquius Museum staat. Het Cruquiusgemaal heeft samen met twee andere gemalen het hele Haarlemmermeer drooggepompt! En er zijn in het museum nog meer machines die je in beweging kunt zien.

Aanmelden

Meld je aan door een berichtje te sturen aan [email protected], dan weet je zeker dat je plek hebt. Of neem de gok en kom zonder aan te melden op de dag zelf langs. Er is een show om 11.00 en om 13.00 uur.

Prijs

De show bijwonen is gratis bij een geldigs toegangsbewijs voor het Cruquius Museum:

Kinderen t/m 4 jaar gratis
Kinderen van 5 t/m 12 jaar €4,00
Jongeren 13 t/m 17 jaar €6,00
Volwassenen €8,-

Naam organisatie Cruquius Museum
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Tentoonstelling, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs
4,00 per persoon
Openingstijden 7 oktober 2017: 11:00 - 12:00 uur
7 oktober 2017: 13:00 - 14:00 uur
Adres Cruquius Museum
Cruquiusdijk 27
2142 ER Cruquius
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.