Verstreken: Science meet Stars (2017)

Sterrenwacht Hellendoorn en Universiteit Twente (UT) organiseren gezamenlijk het programma ‘Science meet Stars’. Doe mee aan experimenten en verwonder je bij de vele demonstraties.

Credits: Sterrenwacht Hellendoorn, Cor Kolthof

Demonstraties

Hoe kun je iets laten zweven? Hoe werkt een magnetron? Waarom loopt een dichtgeknoopte ballon, gevuld met lucht, langzaam leeg? Tijdens Science on Tour nemen studenten van verschillende technische disciplines van de University of Twente je mee op ontdekkingsreis naar de wereld achter de alledaagse dingen om ons heen.

Astronomische Proefjesfabriek

Uiteraard is er ook van alles te beleven als het gaat om astronomie bij Sterrenwacht Hellendoorn! Zo kun je aan de slag in de Astronomische Proefjesfabriek. Daar kun je zelf proberem om een krater op de maan na te maken en experimenteren met lenzen en laserlicht. Heb je toevallig honger? Dat komt mooi uit want er ligt een “eetbaar zonnestelsel” voor je klaar. Alle telescopen van de sterrenwacht worden opgesteld, dus je kunt overdag bij goed weer de hemellichamen bekijken. Bovendien kun je een bezoek brengen aan het Theater van de Kosmos; het planetarium van de sterrenwacht.

Parkeren

Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.

Naam organisatie Sterrenwacht Hellendoorn
Soort activiteit Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 10:00 - 14:00 uur
Adres Sterrenwacht Hellendoorn
Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.