Verstreken: Ruimteonderzoek om de hoek (2017)

Zie met eigen ogen zien hoe ruimtecamera’s voor ruimtetelescopen worden bedacht en gemaakt. Daarmee onderzoeken de wetenschappers van SRON het heelal en onze Aarde!

Credits: Copyright: SRON - Wouter Laauwen

Let op! Deze activiteit vindt plaats op een afwijkende datum. Vanwege de 4 mijl van Groningen, vindt Zpannend Zernike dit jaar niet plaats in het Weekend van de Wetenschap, maar één week later op 14 en 15 oktober.

Kom zelf van alles te weten over de prachtigste planeten, sterren en nevels in het heelal. SRON en het Kapteyn Instituut openen hun gezamenlijke deur. Ruimteonderzoekers, technici en wetenschappers vertellen en vertonen dan allerlei wetenswaardigheden met presentaties en demonstraties. Ook de laboratoria van SRON zijn opengesteld voor het publiek. Weet jij al wat er komt kijken bij het maken van supergevoelige ruimtekijkers? Hoe de onderzoekers ze testen? Welke eisen de omstandigheden van een lancering en de ruimte eraan stellen? Neem ook een kijkje bij het koudste punt van Noord-Nederland.

Voor kinderen

Speciaal voor kinderen zijn er kinderlezingen en er is een knutselhoek waar je onder andere je eigen model van planeet Saturnus kunt bouwen!

Zpannend Zernike
Deze activiteit is onderdeel van Zpannnend Zernike. Vanwege de 4 mijl van Groningen, vindt Zpannend Zernike dit jaar niet plaats in het Weekend van de Wetenschap, maar één week later op 14 en 15 oktober. Tijdens Zpannnend Zernike kun je op allerlei plekken in Groningen backstage in de wereld van wetenschap en technologie.

Op zaterdag kan dat in het Academiegebouw (van Memory tot Zernike), bij ERIBA/UMCG, bij de Jonge Onderzoekers (Kijk! Doe! Ontdek!), het Universiteitsmuseum (van Proeflab tot Zeer Zpannende Zpeurtocht) en De Truck. Op zondag kan dat bij KVI-Cart, Hanzehogeschool, het Kapteyn Instituut, SRON, EnTranCe, de EnergyBarn, Bernoulliborg (Science LinX) en De Truck.

Naam organisatie SRON Netherlands Institute for Space Research
Soort activiteit Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 15 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
Adres Kapteynborg
Landleven 12
9747AD Groningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.