Verstreken: Backstage in het slaaplaboratorium (2017)

Kan geheugen gemanipuleerd worden tijdens de slaap? Kom er achter tijdens het mini-college en de rondleiding op het slaaplaboratorium op de Universiteit van Amsterdam!

Credits: DigiDaan

Let op: Deze activiteit is inmiddels volgeboekt.

Op de zaterdag van het Weekend van de Wetenschap opent het slaaplaboratorium van de Universiteit van Amsterdam haar deuren. Op dit laboratorium wordt dagelijks onderzoek gedaan naar de hersenactiviteit tijdens slaap door hersen- en slaapwetenschappers. Ook worden hier de nieuwste technieken ontwikkeld op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Maar zijn de technieken inmiddels al zo ver dat het geheugen gemanipuleerd kan worden tijdens de slaap? Met andere woorden: is geheugen manipulatie tijdens de slaap science of science-fiction? Kom er achter tijdens het Weekend van de Wetenschap!

Programma

Je ontvangt een mini-college en een rondleiding op het slaaplaboratorium van de Universiteit van Amsterdam. Dit duurt samen ongeveer 1 uur.

Aanmelden

Deze activiteit is inmiddels volgeboekt.

Locatie

Je bent welkom op de Roeterseiland campus van Universiteit van Amsterdam. Dat is nabij het Weesperplein, de precieze details staan op je ticket.

Meer onderzoek bij het Slaaplaboratorium van de UvA

Redacteur Eva Smidt van NEMO Kennislink ging eerder al backstage bij het slaaplaboratorium en schreef dit artikel over leren in je slaap.

Naam organisatie Slaaplaboratorium UvA
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 11:00 - 16:15 uur
Adres Slaaplab UvA
Roeterstraat
1018 Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemers
Partners
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.