Verstreken: Rocket Science Raketwedstrijd (2017)

Voor de vierde keer organiseert De Ontdekfabriek de jaarlijkse petflesraketwedstrijd. Doe mee, het is supertof en helemaal gratis!

Credits: De Ontdekfabriek

Het is alweer de vierde jaar dat De Ontdekfabriek tijdens het Weekend van de Wetenschap de Rocket Science Petfles-raketwedstrijd op het buitenterrein bij De Ontdekfabriek. Jij kunt gratis meedoen aan de wedstrijd en een geweldige prijs winnen! Ontdek dat je eigen raket bouwen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn en vind uit welke technieken ervoor zorgen dat een raket zo lang mogelijk in de lucht blijft.

Workshop raket bouwen

Voor degenen die thuis geen materialen hebben biedt De Ontdekfabriek op zaterdag 7 oktober ook de mogelijkheid om bij hen op locatie een echte waterraket met parachute te maken. Je betaalt dan wel de toegangsprijs voor De Ontdekfabriek. Natuurlijk kun je met die raket ook gratis deelnemen aan de wedstrijd!

En de winnaar?!

Die wint een echte draagbare Shockbox van Philips, om elke rakettraining in het open veld te voorzien van je eigen muziek!

Prijs

Deelnemen aan de wedstrijd is gratis. Aangaande de workshop op 7 oktober: entree voor De Ontdekfabriek kost € 7,50 per persoon. Je kunt c contant betalen of pinnen aan de kassa bij binnenkomst. Kinderen tot en met 4 jaar morgen gratis mee.

Wedstrijdregelement

  • Deelname is voor kinderen tot en met 14 jaar. Ouders mogen helpen.
  • Veiligheid gaat boven alles, De Ontdekfabriek behoudt hetrecht om een onveilig lijkende raket niet te laten deelnemen.
  • Het lanceren van je raket mag alleen verticaal de lucht in.
  • Je raket moet gemaakt zijn op basis van standaard PETfles(sen) met water en mag geen zware of scherpe onderdelen bevatten (ook geen metaal).
  • Je mag het lanceerplatform van De Ontdekfabriek gebruiken, maar we raden je aan om je eigen lanceerplatform mee te brengen want niet elke fles past op onze installatie.
  • De Ontdekfabriek werkt niet met een compressor. Alleen luchtpompen op basis van hand- of voetkracht zijn toegestaan.
  • De bouwer van de raket die het langst in de lucht blijft heeft gewonnen (denk ook aan een parachute :-)
  • Als een raket niet hoger komt dan 3 meter heeft de bouwer 3 minuten de tijd om een herkansing te doen.
  • De jury neemt de tijden handmatig op met een stopwatch, over de beslissingen van de jury mag niet worden gediscussieerd.
  • Je doet mee op eigen risico (je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid).

Routebeschrijving

Kom je met de auto? Volg dan volg borden Strijp-S Apparatenfabriek.

Naam organisatie De Ontdekfabriek
Soort activiteit Spel, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 15:30 - 17:00 uur
Adres De Ontdekfabriek
Torenallee 22
5617 BD Eindhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.