RIVM Kennisparade

Het RIVM staat op de bres voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Tijdens deze dag kun je met het RIVM in gesprek over wat jij belangrijk vindt, waar je je zorgen over maakt en leer je meer over hun werk en onderzoek.

Naar de website

Ontdek hoe het RIVM te werk gaat en ga met de medewerkers in gesprek. Doe je kennis op door de uiteenlopende lezingen, tentoonstellingen en presentaties. Het RIVM laat je graag zien hoe het bijdraagt aan gezonde, duurzame en veilige voeding. Je krijgt inzicht in de manier waarop alle inwoners van Nederland in aanraking komen met chemische stoffen. Ook kun je zien hoe vaccinaties Nederlanders beschermen tegen ernstige infectieziekten. Zie hier het overzicht van alle activiteiten die het RIVM organiseert tijdens het Weeekend van de Wetenschap.

Programma voor kinderen

Binnen het programma van de RIVM Kennisparade zijn er ook activiteiten speciaal voor kinderen. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld proefjes doen om te leren over bacteriën en DNA. Ook kun je in gesprek met scholieren over het vaccin tegen het virus HPV (de veroorzaker van baarmoederhalskanker), dat is opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma voor 12-jarige meisjes.

Aanmelden en legitimatie meenemen

Voor deze activiteit moet je je aanmelden. Daarnaast dien je bij aankomst je legitimatie te tonen. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein. Je kunt je aanmelden via deze link.

Locatie

RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven

Datum en tijd

7 oktober 2017: 10:00 - 16:00 uur
Credits: RIVM

Naam organisatie

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Lezing / Debat, Ontdekken, Open dag, Tentoonstelling, Voorstelling / Demonstratie, Workshop

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 10:00 - 16:00 uur

Adres

RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven

Website

Ga naar de website