Verstreken: Raketten lanceren (2017)

Modelraketten zijn kleine versies van echte raketten die je ook kunt lanceren. Probeer het zelf tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Credits: Cosmos Sterrenwacht

Stop een raketmotor in het raketmodel en schiet de raket door middel van een ontstekingsmechanisme de lucht in. Na een succesvolle lancering is het hopen dat de parachute zich uitvouwt en het model weer veilig op aarde terug komt.

Er zijn deze dag ook verschillende presentaties. Zo ga je tijdens een live gepresenteerde multimediavoorstelling mee op ontdekkingstocht door het zonnestelsel. Zoef langs planeten, kometen en vallende sterren.

Vervolgens ga je naar het planetarium, dat sterren, de maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel projecteert. Het hele universum is hier te zien. Rondleiders laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

Bij helder weer kun je met een speciale telescoop de zon bekijken. Met een beetje geluk kun je zonnevlekken zien.

Prijs

Regulier € 8,-
Kinderen van 5 t/m 17 jaar € 5,-
Kinderen t/m 4 jaar Gratis

Naam organisatie Cosmos Sterrenwacht
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Sterren kijken, Workshop
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs
8,00 per persoon
Openingstijden 8 oktober 2017: 13:00 - 17:00 uur
Adres Cosmos Sterrenwacht
Frensdorferweg 22
7635 NK Lattrop-Breklenkamp
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.