Verstreken: Poep-onderzoek (2017)

Ben je een natuurliefhebber en houd je van dieren? Wil jij altijd graag alles weten, ben je super nieuwsgierig en schuilt er misschien een echte wetenschapper in jou? Haal dan je hart op in Apenheul!

Credits: Apenheul

Je kunt aan allerlei leuke activiteiten ondernemen die met apen en wetenschap te maken hebben. Onderzoek bijvoorbeeld zelf poep en ontdek wat je allemaal van poep kunt leren. Ook kun je onder begeleiding van gidsen mee met een speciale onderzoekerstocht op het Apenboompad. Hier ontdek je de apen tússen de boomtoppen en leer je ook nog eens een heleboel over hun leefgebied: het regenwoud.

Net als de apen

Misschien heb je weleens iets gehoord over het emotie-onderzoek bij de bonobo’s en orang-oetans. Eén van de wetenschappers vertelt je waarom Apenheul dit onderzoek doet en hoe. Bovendien mag jij zelf meewerken aan dit onderzoek, dat de bonobo’s en orang-oetans alvast hebben gedaan! Deze activiteit vind plaats bij het binnenverblijf van de bonobo’s.

Natuurbehoud

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kom je ook meer te weten over de natuurbehoudprojecten van Apenheul. Veel apen in het wild worden namelijk met uitsterven bedreigd. De gidsen staan klaar om je te vertellen wat Apenheul doet om de apen te beschermen, maar ook wat je zélf kunt doen. Je kunt bij ze terecht tussen 11:00 en 13:00 uur of tussen 13:00 en 15:00 uur. Je kunt dan bovendien zelf een mooie apenbutton maken. De opbrengst hiervan gaat naar de apen in het wild.

Prijs

Deze activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de Apenheul.

Bezoeker Prijs
Regulier € 21,50
Kind (3 t/m 12 jaar) € 19,-
Mindervaliden € 19,-

Je kunt korting verdienen door online kaartjes te kopen en je aankoop te delen op social media.

Meer onderzoek bij Apenheul

Redacteur Ellen Schulten van NEMO Kennislink ging eerder al backstage bij Apenheul en schreef dit artikel over hun Tinder-onderzoek.

Naam organisatie Apenheul
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Ontdekken, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Familie
Prijs
21,50 per persoon
Openingstijden 8 oktober 2017
7 oktober 2017
Adres Apenheul
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.