Verstreken: Ontmoet knotsgekke wetenschappers (2017)

Op de open dag van TNO in Zeist zijn twee knotsgekke wetenschappers aanwezig om kinderen en families een waanzinnige dag te bezorgen.

Credits: TNO

De funstations en workshops zorgen ervoor dat alle aanwezigen continu verbaasd worden over de wondere wereld van wetenschap en techniek. Gedurende de open dag zal een professor constant de funstations “Droogijs demonstratie” en “Slijm maken” afwisselen en je kunt, zowel als kind en als volwassene, op elk gewenst moment aansluiten. Kom op een leuke en spectaculaire manier in aanraking met wetenschap & techniek.

De tweede professor zal drie interactieve workshops verzorgen. Per workshop kunnen maximaal 32 kinderen kunnen deelnemen. Voor, na en tussen deze workshops in zal deze professor een funstation “Buisjes Knallen” verzorgen.

Programma voor kinderen
11.00-12.00 uur Workshop Chemische Reacties
13.00-14.00 uur Workshop Smakelijke Smaken/Huis Tuin Keukenwetenschap

Programma voor volwassen
Ook presenteert TNO verschillende onderzoeken die bijdragen aan een Gezond leven in de vorm van demo’s en presentaties zoals:

  • 3D food printing, nieuwe structuren en printen van koekjes
  • Het meten van je gezondheid
  • Microben in en op ons lichaam, bedorven voeding, kruiden en specerijen, platen met micro organismen
  • Het verbeteren van Medicijn ontwikkeling (Humane biologie)
  • Nieuwe eiwitten voor voeding; Algen, Bietenblad, “Flying food” Insecten
  • Suiker reductie/zout reductive, gezonde voeding, ontbijtkoek/ vleesproducten
  • Meten van knapperigheid van koekjes
  • Van zout water naar zoet water

Aanmelden en legitimatie meenemen

Voor deze activiteit dien je je van tevoren aan te melden en moet je je te legitimeren op locatie. Via deze website kun je je aanmelden. Neem de bevestigingsmail die je na inschrijving ontvangt mee naar de locatie die je bezoekt en vergeet niet je legitimatie mee te nemen.

85 jaar

TNO bestaat dit jaar 85 jaar en om die reden openen meerdere locaties van TNO tijdens het Weekend van de Wetenschap de deuren open voor het publiek. Kom meer te weten over het werk van TNO en ontdek hoe de wereld van morgen eruit ziet door het toegepaste onderzoek van nu. Er is van alles te doen, van fijnstof meten tijdens het pannenkoeken bakken tot virtueel de weg op gaan in de geavanceerde rijsimulator. Elke locatie heeft een eigen programma: bekijk het programma van alle TNO locaties.

Naam organisatie TNO
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Lezing / Debat, Ontdekken, Open dag
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 10:00 - 14:00 uur
Adres TNO Zeist
Utrechtseweg 48
3704HE Zeist
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.