Verstreken: Ontmoet Guus Velders (2017)

Ontmoet wetenschapper Guus Velder, volgens ‘TIME’ één van de 100 invloedrijkste personen ter wereld door zijn rol als grondlegger van het klimaatakkoord van 2016.

Credits: RIVM

De afgelopen jaren toonde Guus Velders samen met Amerikaanse onderzoekers de sterke klimaatwerking van fluorkoolwaterstoffen (HFK’s) aan. Deze stoffen worden gebruikt in koelkasten, airconditioners en isolatiematerialen.

Met zijn werk legde Velders de basis voor een wereldwijd klimaatakkoord dat in 2016 werd gesloten in Kigali, Rwanda. Daarop werd hij uitgeroepen tot één van de 100 invloedrijkste personen ter wereld (TIME) en één van de 10 invloedrijkste wetenschappers van het jaar (tijdschrift Nature).

Velders onderzoekt de invloed van klimaatverandering en klimaatmaatregelen op luchtkwaliteit en omgekeerd: hij onderzoekt in hoeverre deeltjes in de lucht bijdragen aan zowel luchtverontreiniging als aan klimaatverandering.

Aanmelden en legitimatie

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website. Daarnaast dient iedereen vanaf 14 jaar zich te legitimeren met een geldige Rijkspas of een geldig identiteitsbewijs. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein van de RIVM Kennisparade.

Naam organisatie RIVM
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 14:30 - 15:30 uur
7 oktober 2017: 11:00 - 12:00 uur
7 oktober 2017: 13:00 - 14:00 uur
Adres RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.