Verstreken: Ontdek de wereld van TNO (2017)

Hoe kun je door een (kilo)meters lange draad ruiken? Hoe produceer je zonnecellen en verlichting ‘op de rol’? Hoe meet je stress? Ontdek de wereld van TNO via interactieve demonstraties en rondleidingen op de High Tech Campus in Eindhoven.

Credits: TNO

Ga naar TNO in de regio Eindhoven waar wetenschappers actief zijn op het gebied van printed electronics, solar technologie, 3D printen, automotive en de ontwikkeling van duurzame materialen. Ontdek de wereld van TNO via interactieve demonstraties en rondleidingen op de High Tech Campus in Eindhoven.

Kinderen kunnen meedoen met de Mad Science make & take funstation Maak stuiterballen, reageerbuisjes, slijm, silly putty (kneedgum), UV-kralenkettingen, en nog veel meer. Ondertussen kunnen volwassenen deelnemen aan interactieve demonstraties en rondleidingen over de High Tech Campus. Loop binnen bij het Holst Centre, waar verschillende demonstraties worden gegeven en je kunt aanhaken bij georganiseerde rondleidingen naar Solliance.

85 jaar
TNO bestaat dit jaar 85 jaar en om die reden openen meerdere locaties van TNO tijdens het Weekend van de Wetenschap de deuren voor het publiek. Kom meer te weten over het werk van TNO en ontdek hoe de wereld van morgen eruit ziet door het toegepaste onderzoek van nu. Er is van alles te doen, van fijnstof meten tijdens het pannenkoeken bakken tot virtueel de weg op gaan in de geavanceerde rijsimulator. Bekijk alle activiteiten van TNO op de website van het Weekend van de Wetenschap.

Aanmelden en legitimatie

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website. Daarnaast dient iedereen zich op de locatie te legitimeren met een geldig identiteitsbewijs en de bevestigingsmail die je na inschrijving ontvangt.

Naam organisatie TNO
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Ontdekken, Open dag
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 11:30 - 13:00 uur
Adres TNO Eindhoven
High Tech Campus 31 en 21
5656AE Eindhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.