Verstreken: Ontdek de aarde (2017)

Wat zit er allemaal in de grond onder je voeten? Hoe ziet de ondergrond eruit onder je huis? Kunnen stenen branden? Hoe worden aardbevingen gemeten? Kom naar TNO in Utrecht en ontdek hoe de diepe en ondiepe ondergrond in Nederland eruit ziet.

Credits: TNO

Onderzoek zelf de aarde met een echte grondboor. Kom proefjes doen met brandende stenen en ontdek hoe aardbevingen gemeten worden. Of leer alles over kristallen en fossielen. Je krijgt demonstraties te zien over de onderzoeken die TNO allemaal doet in de aarde en je leert de aarde beter kennen door zelf te experimenteren.

Wat is er te doen voor volwassen?
Experts geven een onder andere een 3D-demonstratie van de ondiepe ondergrond en laten zien hoe de Nederland in de diepte eruit ziet. Buiten kun je een wandeling over de campus maken en ontdekken hoe schoon de lucht daar is.

85 jaar

TNO bestaat dit jaar 85 jaar en om die reden openen meerdere locaties van TNO tijdens het Weekend van de Wetenschap de deuren open voor het publiek. Kom meer te weten over het werk van TNO en ontdek hoe de wereld van morgen eruit ziet door het toegepaste onderzoek van nu. Er is van alles te doen, van fijnstof meten tijdens het pannenkoeken bakken tot virtueel de weg op gaan in de geavanceerde rijsimulator. Alle locaties hebben een eigen programma.

Aanmelden en legitimatie meenemen

Voor deze activiteit dien je je van tevoren aan te melden en moet je je te legitimeren op locatie. Via deze website kun je je aanmelden. Neem de bevestigingsmail die je na inschrijving ontvangt mee naar de locatie die je bezoekt en vergeet niet je legitimatie mee te nemen.

Naam organisatie TNO
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 10:00 - 15:00 uur
Adres TNO Utrecht
Princetonlaan 6
3584CB Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.