Verstreken: Ontdek bijzondere paddenstoelen (2017)

Vele mooie kleuren, soms ietwat vreemde vormen, een grote verscheidenheid en menigmaal terug te vinden in sprookjes en ander mythen. Maak onder leiding van IVN-gids Jan de Vries kennis met de mysterieuze wereld van de paddenstoelen op Lauwersoog.

Credits: IVN Noord-Oost Friesland, Janet Visser

Overal kunnen paddenstoelen verschijnen: in het bos, in het veld, in de tuin of in huis; op de vreemdste plaatsen. Soms gewoon tegen een vochtige muur aan. Met paddenstoelen kan het allemaal. En dan de namen: heksenboleet, dodemansvingers, duivelseieren, zwarte trilzwam, judasoor. Vreemde, geheimzinnige namen. Je zou bang worden van paddenstoelen, maar dat hoeft niet. Verreweg de meeste soorten zijn eetbaar en lekker! Denk aan champignons en eekhoorntjesbrood.

Om meer te weten te komen over de geheimen van paddenstoelen organiseert het IVN Noordoost-Friesland een excursie hierover. De start is vanaf het parkeerterrein Bosschuur van Staatsbosbeheer (De Rug 1 inLauwersoog). Dan staat deskundige IVN-gids Jan de Vries klaar voor een verrassende rondleiding. De excursie vertrekt om 14.00 uur; graag iets voor de start aanwezig zijn.

Prijs

De excursie kost 3 euro per persoon en is gratis voor IVN-leden. Je kunt ter plekke cash (liefst gepast) betalen.

Naam organisatie IVN Noord-Oost Friesland
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs
3,00 per persoon
Openingstijden 7 oktober 2017: 14:00 - 15:30 uur
Adres Parkeerterrein Bosschuur Staatsbosbeheer
De Rug 1
9976VT Lauwersoog
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.