Verstreken: Onderzoeksdata in beeld (2017)

Voor onderzoek kan het belangrijk zijn om data visueel te maken. Ontdek waarom dat zo is en hoe wetenschappers dat doen. Ook kun je bij SURFsara je met een virtual reality-bril backstage bij de nationale supercomputer en rondlopen in hun datacenter.

Credits: Foto Stefan Pickee, Amsterdam Science Park

SURFsara en het Netherlands eScience Center tonen verschillende voorbeelden waarbij onderzoeksdata visueel worden gemaakt. Denk aan een sterrenstelsel, rode bloedcellen, netwerken van criminelen, het klimaat en een 3D-model van een schedel. Op een groot hoogresolutiescherm kun je inzoomen op de kleinste details.

Nationale supercomputer Daarnaast kan je met een virtual reality-bril een kijkje nemen bij de nationale supercomputer en rondlopen in het SURFsara-datacenter. (Voor kinderen onder de 12 is dit niet geschikt i.v.m. de ontwikkeling van de ogen).

Open Dag Amsterdam Science Park Deze activiteit is onderdeel van de Open dag van het Amsterdam Science Park. Er vinden die dag nog veel meer activiteiten plaats bij verschillende onderzoeksinstellingen. Ontmoet de wetenschappers en doe mee aan workshops en experimenten.

Naam organisatie SURFsara
Soort activiteit Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
Adres SURFsara
Science Park 140
1098 XG Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.