Onderzoek wat er leeft in de bodem

In de gastles ’de levende bodem’ ontdekken kinderen van 8 t/m 12 jaar welke beestjes er allemaal in de bodem leven. Je gaat samen met echte bodemonderzoekers op ontdekkingstocht. Ook zie, ruik en voel je het verschil tussen zand-, klei- of veengrond.

Naar de website

Het RIVM laat je zien hoe nuttig de bodem voor je is en waarom je nu en in de toekomst zuinig op de bodem moet zijn. Mensen gebruiken de ondergrond namelijk steeds intensiever. Niet alleen om voedsel op te verbouwen, maar ook voor het bergen van water, om op te wonen, te spelen en het winnen van grondstoffen zoals zand, zout en grind.

Het RIVM draagt sinds de jaren ’80 bij aan het Nederlands bodem biologisch onderzoek en bodembeleid. Zij betrekken nieuwe generaties hier zo vroeg mogelijk bij, zodat zij de zorg voor de bodem in de toekomst voortzetten.

Aanmelden en legitimatie

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website is verplicht. Daarnaast dient iedereen vanaf 14 jaar zich te legitimeren met een geldige Rijkspas of een geldig identiteitsbewijs. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein van de RIVM Kennisparade.

Locatie

RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven

Datum en tijd

7 oktober 2017: 13:00 - 14:00 uur
Credits: RIVM

Naam organisatie

Soort activiteit

Workshop

Doelgroep

Kinderen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 13:00 - 14:00 uur

Adres

RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven

Website

Ga naar de website