Verstreken: Nacht van de Wetenschap – Den Haag (2017)

Muziek is overal, ook in de wetenschap. Laat je door wetenschappers meenemen op een oorstrelende expeditie en krijg antwoord op verschillende vragen.

Credits: Dimardesign

Aan de vooravond van het Weekend van de Wetenschap organiseren de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) en Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw) de Nacht van de Wetenschap. Tijdens de avond ga je op een muzikale reis door de wetenschap. Wat doet muziek met je brein? Kun je geluid filmen? Welke rol speelt muziek in de gezondheidszorg? Wetenschappers zoals Erik Scherder, Iris Sommer en Hannes Datta geven antwoord op deze en nog meer vragen.

De Nacht van de wetenschap vindt tegelijkertijd plaats in de Centrale Bibliotheek van Utrecht en Den Haag en is op de avond zelf te volgen via een livestream. De Nacht van de Wetenschap staat onder leiding van nachtvoorzitters Eva Cleven en Eveline van Rijswijk. Meer informatie over het programma en de sprekers komt binnenkort online.

Prijs

Kaartjes voor het evenement kosten € 7,50 p.p. (incl. één consumptie). Leden van Bibliotheek Den Haag en Utrecht bezoeken het event tegen een gereduceerd tarief. Kaartjes zijn vanaf 22 augustus te koop via deze link.

Duur

De avond duurt tot 01:00 uur.

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.