Verstreken: Met de biologie expert in de expo (2017)

Meestal bepaalt de rondleider wat je ziet en hoort tijdens een rondleiding. In deze ‘alternatieve’ rondleiding vertelt de conservator over de biologietentoonstelling, maar je kunt hem ook zelf vragen over wat jou boeit of intrigeert.

Credits: Natuurhistorisch Museum Maastricht

Elke tentoonstelling is opgebouwd rond verhalen of objecten. Zo ook de biologie- en paleontologietentoonstellingen van Natuurhistorisch Museum Maastricht. Tijdens een rondleiding krijg je die verhalen te horen en worden juist die objecten in de schijnwerpers gezet. Valt je oog op iets wat net niet in het verhaal zit, dan blijf je soms met een onbeantwoorde vraag zitten. Aan het einde van de rondleiding ben je tenslotte alweer vergeten wat je ook al weer wilde vragen.

Biologie op zaterdag
Op zaterdag 7 oktober loopt museumbioloog Paul Beuk de hele middag door de biologietentoonstelling. Hij beantwoordt niet alleen de gebruikelijke vragen, maar juist ook die bijzondere vraag de op dat moment bij je opkomt.

Paleontologie op zondag
Op zondag 8 oktober zal museumpaleontoloog John Jagt de hele middag aanwezig zijn in de paleontologietentoonstelling. Ook hij beantwoordt graag al je vragen.

Prijs

Deze activiteit is gratis voor alle bezoekers met een geldig entreebewijs voor het Natuurhistorisch Museum Maastricht.

Volwassen € 6,40
Kind t/m 4 jaar Gratis
Kind 5 – 11 jaar, Senior € 4,30
CJP, Countdown, Student € 5,40
Museumkaart € 0,00

Naam organisatie Natuurhistorisch Museum Maastricht
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Familie
Prijs
6,40 per persoon
Openingstijden 7 oktober 2017: 13:00 - 17:00 uur
Adres Natuurhistorisch Museum Maastricht
De Bosquetplein 7
6211 KJ Maastricht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.