MAAK Open 2018

Duik in de wereld van MAAKers. De innovatieve maakindustrie op het MAAK terrein in Haarlem organiseert voor de derde keer hun open dag tijdens Weekend van de Wetenschap.

Naar de website

MAAKers, ze zijn er in alle soorten en maten en MAAKen heel uiteenlopende producten en diensten, met de nieuwste technologieën. De vierde industriële revolutie is in volle gang en dat zie je terug in de steeds verdergaande digitalisering en onderlinge verbondenheid tussen hun producten, de waardeketens en nieuwe bedrijfsmodellen. Innovaties op het MAAK terrein ontstaan vaak uit onderzoek en toepassing van technologie en wetenschap. Dompel je onder in deze nieuwe technologieën en ontdek hoe de toekomst eruit kan zien.

Programma

André Kuipers

Ooit een echte astronaut ontmoet? De enige echte André Kuipers bezoekt MAAK Haarlem. Vanaf 11.30 is André op het terrein aanwezig en hij reist met een heuse helicopter.

Kennis- en Wetenschapsquiz

Ben jij de slimste thuis? Doe mee aan deze quiz en test je kennis.

3D Makerszone

De Makers Zone helpt organisaties te innoveren met nieuwe technologieen als 3D-printen, Blockchain en Internet of Things. Ga jij kijken wat ze allemaal maken?

h4 .Race-auto met 3D geprinte onderdelen

Bekijk de VW Golf Race auto van dichtbij. De auto bestaat uit onderdelen die 3D zijn geprint. Voor iedereen boven de 16 is er een prijsvraag waarmee je een ritje in deze auto kan winnen.

3D Creation Lab

3D Creation Lab gebruikt digitale fabricagetechnieken voor het maken van uiteenlopende halffabricaten en eindproducten zoals prototypes en kleine productseries, maquettes en schaalmodellen, signing en marketingmateriaal voor bedrijven. Tijdens MAAK Open biedt 3D Creation Lab een kijkje in onze nieuwe werkplaats bij F02. Je ziet een kleine expositie ingericht rondom techniek en ruimtevaart met diverse 3D geprinte objecten.

Innovatieve 3D-technieken

Tijdens MAAK Open is iedereen van harte welkom bij 3D Educatie. Je kunt onder meer aan de slag met 3D ontwerpen met Autodesk Fusion 360 en TinkerCAD. Daarnaast presenteren de leerlingen uit groep 6/7 van de Rosa School (Den Haag), hun resultaten van de techniekworkshop: ‘Wonen op een andere planeet’ waarin ze een eigen ruimtebasis hebben ontworpen.

Vachtvilten

Natvilten is een eenvoudige basis techniek door wol met water en zeep te verwerken tot een schilderijtje. Laat je fantasie en creativiteit los. Maak een stilleven, landschap, bloemen oase of iets abstracts. Deze activiteit kost €7,50.

Locatie

MAAK Haarlem
Oudeweg 91-95
2031CC Haarlem

Datum en tijd

6 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
Credits: MAAKHaarlem

Naam organisatie

MAAK Haarlem

Soort activiteit

Open dag, Workshop

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 12:00 - 17:00 uur

Adres

MAAK Haarlem
Oudeweg 91-95
2031CC Haarlem

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.