Verstreken: MAAK Open 2017 (2017)

Duik in de wereld van MAAKers! De innovatieve maakindustrie op het MAAK terrein in Haarlem organiseert een open dag: MAAK Open! Jij kunt backstage bij de bedrijven en organisaties die MAAKen anno 2017.

Credits: ©MAAKHaarlem

Het nieuwe MAAKen

MAAKers, ze zijn er in alle soorten en maten en MAAKen heel uiteenlopende producten en diensten, met de nieuwste technologiën. De vierde industriële revolutie is in volle gang en dat zie je terug in de steeds verdergaande digitalisering en onderlinge verbondenheid tussen hun producten, de waardeketens en nieuwe bedrijfsmodellen. Innovaties op het MAAK terrein ontstaan vaak uit onderzoek en toepassing van technologie en wetenschap. Dompel je onder in deze nieuwe technologiën en ontdek hoe de toekomst eruit kan zien!

3D-factor

Tijdens MAAK Open is er op het terrein van alles te zien en te beleven. Gedurende de gehele dag zijn er doorlopend demonstraties en workshops. Het 20.000 m2 grote MAAK terrein bestaat uit bedrijven met een 3D factor. Ze richten zich op 3D Print, 3D Ontwerp, 3D Design. Je treft er specialisten en ambachtelijke makers die naast de bestaande ook nieuwe maaktechnieken toepassen.Het voormalige milieuplein staat in het teken van hergebruik. De ondernemers die circulair actief zijn maken van restafval ‘nieuwe’ producten, zoals motorfietsen, kite- en surfboards, bijzondere meubelstukken en kunstobjecten.

Programma

Tussen 12:00 en 18:00 uur is er een doorlopend programma van workshops en demonstraties. Een greep uit het programma:

  • presentatie over een 3D printcursus in samenwerking met de Open Universiteit.
  • MAAK Wetenschap Quiz
  • Workshop spelenderwijs ontwerpen
  • 3Doodelen en 3D printen voor kinderen
  • Scan jezelf in 3D

Naam organisatie MAAK Haarlem
Soort activiteit Open dag, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 12:00 - 18:00 uur
Adres MAAK Haarlem
Oudeweg 91-95
2031CC Haarlem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.