Verstreken: Maak kennis met Robot Charlie (2017)

Robot Charlie helpt kinderen om met hun ziekte of moeilijke situatie om te gaan. Hij vertelt hoe hij je kan helpen, je kunt een quiz met hem spelen en met hem dansen.

Credits: TNO

Bij TNO in Leiden kom je alles te weten over je gezondheid. Er zijn demonstraties en presentaties die laten zien wat TNO allemaal doet om kinderen gezond te houden. Je kunt testjes doen om te zien hoe gezond jij bent en gezonde hapjes eten. Charlie de robot is er ook, je kunt met hem praten en luisteren naar wat hij te vertellen heeft. Je kunt ook de TNO Virtual Reality game spelen om meer te weten te komen over TNO.

Programma

Er zijn doorlopende demonstraties en presentaties van onderzoek en toepassingen. Van een sociale robot tot het doen van zelf-diagnoses, van herinrichtingen van operator werkplekken tot (wetenschappelijk onderbouwde) gezonde hapjes.

Wat is er te doen voor kinderen?

  • Meten en wegen
  • Sociale robot Charlie
  • Virtual Reality game
  • Ballonfiguren maken

Wat is er te doen voor volwassen?
Diverse mini-presentaties / demonstraties op het gebied van:

  • Gezonde voeding
  • Gezond en veilig werken (arbeid, optimalisatie assemblage werkplekken)
  • Gezond en veilig opgroeien gericht op jeugd (diverse apps, etc)

Op welke vragen/weetjes krijg je antwoord?

  • Wat is een gezonde leefstijl?
  • Wat zijn de trends in preventie en gezondheid?

Aanmelden en legitimatie meenemen

Voor deze activiteit dien je je van tevoren aan te melden en moet je je te legitimeren op locatie. Via deze website kun je je aanmelden. Neem de bevestigingsmail die je na inschrijving ontvangt mee naar de locatie die je bezoekt en vergeet niet je legitimatie mee te nemen.

85 jaar

TNO bestaat dit jaar 85 jaar en om die reden openen meerdere locaties van TNO tijdens het Weekend van de Wetenschap de deuren open voor het publiek. Kom meer te weten over het werk van TNO en ontdek hoe de wereld van morgen eruit ziet door het toegepaste onderzoek van nu. Er is van alles te doen, van fijnstof meten tijdens het pannenkoeken bakken tot virtueel de weg op gaan in de geavanceerde rijsimulator. Alle locaties hebben een eigen programma.

Naam organisatie TNO
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 10:00 - 14:00 uur
Adres TNO Leiden
Schipholweg 77-89
2316ZL Leiden
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.