Verstreken: Kruip in de huid van een TNO-er (2017)

Ontdek wat een organisatie als TNO onderzoekt, ontwikkelt en realiseert. Je kunt deelnemen aan serious games en demonstraties bijwonen.

Credits: TNO

Bij TNO in Den Haag krijg je een totaalbeeld te zien van wat de medewerkers van de verschillende locaties van TNO uit heel Nederland doen. Ga zelf op onderzoek uit, speel games, woon demonstraties bij, bezoek het TNO museum en ga zelf aan de slag met allerlei tests.

Kruip bijvoorbeeld in de huid van een transportplanner via een serious game. Of bekijk ‘The Machine’, een kettingreactie van verschillende TNO-technologieën. Deze wordt gedemonstreerd door de TNO-trainees die hem zelf gebouwd hebben. Altijd al willen weten hoe uitlaatgassen van rijdende voertuigen gemeten worden? Er staat een auto op het plein die laat zien hoe dat werkt.

Programma

Je kunt deelnemen aan twee timeslots:
1: 10:00-12.00 uur
2: 12.00-14.00 uur
Meld je aan voor het timeslot naar keuze.

Uiteenlopende demonstraties

Serious Game Synchromania Hoe vervoer je een container van A naar B? Met computergame SynchroMania leren je dat op een speelse en spannende manier. Sinds een jaar wordt deze game ook ingezet in het onderwijs. Kruip zelf in de huid van een transportplanner en ervaar wat een serious game kan bieden en probeer de beste score neer te zetten!

Social VR Met deze Social Virtual Reality ervaring ben je niet meer de enige echte persoon in de VR-wereld, maar kun je direct communiceren met je vrienden die ook in real-time in de VR-wereld aanwezig zijn. Live audio en video streaming worden ingezet om deze unieke ervaring te creëren. Kom ontspannen op de bank bij TNO en speel deze social VR-game met je vrienden.

Darkweb Monitor Het Dark Web is dat deel van het internet wat niet open toegankelijk is en waar vaak veel criminele transacties plaatsvinden. De afdeling “Data Science” van TNO heeft samen met partners uit het veiligheidsdomein gewerkt aan een tool om geld- en goederenstromen op het Dark Web op te helderen, in de gaten te houden en te analyseren. In deze demo laten de medewerkers van TNO je zien hoe we dat gedaan hebben en welke inzichten hieraan ontleend kunnen worden.

Overige demo’s:

  • Walkie Talkie uit 1938
  • Enlite Radartje Demo: State-of-the-art (24 GHz) – meet kleine bewegingen van het lichaam.
  • Opstelling met een State-Of-The-Art chip van RADAR onder de microscoop.

Aanmelden en legitimatie meenemen

Voor deze activiteit dien je je van tevoren aan te melden en moet je je te legitimeren op locatie. Via deze website kun je je aanmelden. Neem de bevestigingsmail die je na inschrijving ontvangt mee naar de locatie die je bezoekt en vergeet niet je legitimatie mee te nemen.

85 jaar

TNO bestaat dit jaar 85 jaar en om die reden openen meerdere locaties van TNO tijdens het Weekend van de Wetenschap de deuren open voor het publiek. Kom meer te weten over het werk van TNO en ontdek hoe de wereld van morgen eruit ziet door het toegepaste onderzoek van nu. Er is van alles te doen, van fijnstof meten tijdens het pannenkoeken bakken tot virtueel de weg op gaan in de geavanceerde rijsimulator. Alle locaties hebben een eigen programma.

Naam organisatie TNO
Soort activiteit Open dag, Tentoonstelling
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 10:00 - 14:00 uur
Adres TNO Den Haag
Anna van Buerenplein 1
2595DA Den Haag
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.