Verstreken: Kom Backstage bij TNO! (2017)

Word ook onderzoeker en ga backstage bij het laboratorium van TNO. Stap het laboratorium binnen en leer wat TNO allemaal doet voor mensen die ons beschermen zoals militairen, brandweermensen, vrachtwagenchauffeurs, crisis-teams en vele anderen.

Credits: TNO

Ga mee op rondleiding langs drie van TNO’s onderzoeksfaciliteiten. Wat wordt allemaal onderzocht in de klimaatkamers? In de rijsimulator? Neem meteen een kijkje in het nieuwste laboratorium waarin je kunt ervaren hoe gewerkt wordt met een simulator, 3D-brillen en een hololens.

Kinderen mogen mee met de rondleiding en ervaren wat er gebeurt als je een ijsje eet in de klimaatkamer. Ook kun je kennismaken met pingpongende robot Charlie en de TNO Virtual Reality game spelen.

Programma

Tussen 10:00 en 13:00 uur zijn er 5 rondleidingen langs drie van TNO’s onderzoeksfaciliteiten. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen aan deelnemen. Voor deze rondleidingen dien je je aan te melden, zie hieronder. Er zijn ook er verschillende activiteiten voor kinderen.

  • Ronde 1: Volgeboekt – 10.15-11.15 uur (max. 15 personen)
  • Ronde 2: Volgeboekt – 10.45-11.45 uur (max. 15 personen)
  • Ronde 3: Volgeboekt – 11.15-12.15 uur (max. 15 personen)
  • Ronde 4: Volgeboekt – 11.45-12.45 uur (max. 15 personen)
  • Ronde 5: Volgeboekt – 12.15-13.15 uur (max. 15 personen)
  • Snelle blik (geen rondleiding): 10.00-12.00 uur

Aanmelden en legitimatie meenemen

Let op: De rondleidingen zijn inmiddels volgeboekt. Je kunt wel een ‘snelle blik’ komen werpen, zonder rondleiding. Je moet je bij aankomst op locatie legitimeren. Tip: er zijn nog naar andere TNO-activiteiten op 7 oktober.

85 jaar

TNO bestaat dit jaar 85 jaar en om die reden openen meerdere locaties van TNO tijdens het Weekend van de Wetenschap de deuren open voor het publiek. Kom meer te weten over het werk van TNO en ontdek hoe de wereld van morgen eruit ziet door het toegepaste onderzoek van nu. Er is van alles te doen, van fijnstof meten tijdens het pannenkoeken bakken tot virtueel de weg op gaan in de geavanceerde rijsimulator. Alle locaties hebben een eigen programma.

Naam organisatie TNO
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 10:00 - 13:00 uur
Adres TNO Soesterberg
Kampweg 5
3769DE Soesterberg
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.