Verstreken: Koe en wetenschap (2017)

Tijdens de open stal laat Dairy Campus zien hoe leuk, interessant, inspirerend en innovatief wetenschap en technologie is. De koeien zorgen namelijk naast melk ook voor kennis en data voor nieuw onderzoek.

Credits: Nelleke Meindertsma voor Dairy Campus

Dairy Campus is het onderzoeks- en praktijkcentrum voor de melkveehouderij. Dairy Campus is onderdeel van Wageningen University & Research en je mag tijdens het Weekend van de Wetenschap zelf door de stallen rondlopen.

Je ontdekt wat er met melk, water en gras wordt gedaan en wat robots allemaal kunnen. Bekijk onder meer 550 melkkoeien, een voedingsstal, een praktijkstal, het smaaklab met zuiveldrankjes, een waterlab met waterproefjes, de sensor met GPS voor koeien, speciale voerbakken met een weegsysteem, de melkcarrousel, de melkrobot, de voeraanschuifrobot en de mestrobot.

Maar er is ook veel informatie over onderzoeksprojecten zoals melk indikken, precisiebemesting of beweidingsonderzoek. Om 15.30 uur gaan de stallen dicht zodat de koeien rustig de melk kunnen produceren die je later weer in het zuivelschap van de supermarkt terug kunt vinden.

Over de Dairy Campus

Dairy Campus is hét onderzoek- en praktijkcentrum voor de melkveehouderij waar alles draait om innovatie, onderzoek, educatie en praktijkleren. Alle activiteiten zijn gericht op de ontwikkeling van een duurzame zuivelketen. Allemaal om te zorgen dat ook in de toekomst voldoende gezonde zuivel wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu.

Dairy Campus is onderdeel van Wageningen University & Research. Het is een inspirerende en innovatieve omgeving voor iedereen die in de zuivelsector werkt maar ook voor iedereen die wil weten hoe de zuivel tot stand komt. Dus van gras tot glas. Beleef, ruik en zie zelf waar een koe, wetenschapper, dierverzorger, student en ondernemer dagelijks op Dairy Campus mee bezig is.

Naam organisatie Dairy Campus
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 10:00 - 15:30 uur
Adres Dairy Campus
Boksumerdyk 11
8912 CA Leeuwarden
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.