Verstreken: Knutselen met cellen en DNA (2017)

Weet jij hoe je DNA moet isoleren uit aardbeien? Hoe je met gistcellen een ballon opblaast? Hoe teken je met fluorescerende bacteriën? Kinderen doen proefjes en maken kennis met de basis van biotechnologie. Voor volwassenen is er een tentoonstelling.

Credits: RIVM

Met nieuwe biotechnologie technieken kan de mens nu steeds beter knippen en plakken in het DNA van dieren, planten en mensen. Deze mogelijkheden bieden ons snelle technologische vooruitgang en oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen, zoals antibioticaresistentie en afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Tijdens de RIVM Kennisparade ga je in gesprek met deskundigen over de toenemende mogelijkheden om in te grijpen in het DNA van organismen. Hoe kunnen we al deze mogelijkheden op een veilige manier benutten? Tot hoever kan en mag je gaan bij het ingrijpen in DNA? Vind je dat alles kan en mag of zijn er grenzen? Stel je mag beslissen: was is voor jou dan belangrijk om te weten?

Het RIVM hoort hierover graag je mening en geeft antwoord op je vragen over biotechnologie.

Aanmelden en legitimatie

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website is verplicht. Daarnaast dient iedereen vanaf 14 jaar zich te legitimeren met een geldige Rijkspas of een geldig identiteitsbewijs. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein van de RIVM Kennisparade.

Naam organisatie RIVM
Soort activiteit Tentoonstelling, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 10:00 - 16:00 uur
Adres RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.