Verstreken: Wat doet en deed geld met ons? (2017)

Ben je ook nieuwsgierig naar de financiële geschiedenis van Nederlanders? Bezoek dan de open dag van de vakgroep Financiële Geschiedenis van de Universiteit Utrecht: een dag vol lezingen, debatten en rondleidingen.

Credits: Nibud

Hoe zijn we van cash naar digitaal betalen overgegaan, wie regelde vroeger in huis de financiën en wisten we vroeger beter met geld om te gaan dan nu? De vakgroep Financiële Geschiedenis van de Universiteit Utrecht organiseert tijdens de zondag het Weeked van de Wetenschap in het Academiegebouw een dag vol lezingen, debatten en rondleidingen. De dag wordt afgetrapt met een live radio-uitzending van het geschiedenisprogramma OVT met als thema ‘Geld en geluk’.

Programma:

10:00 – 12:00 uur – OVT radio-uitzending live vanuit het Academiegebouw te Utrecht.

10:00 – 16:00 uur – Doorlopend is er ter plekke gelegenheid om de door jouzelf meegebrachte documenten te laten analyseren door de onderzoekers. Zij zijn erg benieuwd naar uw financiële documenten en verhalen.

12:15 – 16:00 uur – De Schatkamer. Een presentatie van verschillende bijzondere historische financiële documenten, speciaal voor dit event samengesteld in samenwerking met Het Utrechts Archief. De documenten worden toegelicht door de bevlogen onderzoekers Joost Jonker en Christiaan van Bochove.

13:00, 14:00, 15:00 uur – Rondleiding Unie van Utrechtzaal o.l.v. Maarten Prak.

13:00 – 16:00 uur Diverse lezingen over onze financiële geschiedenis.

16:00 – 16:45 uur – Slotdebat.

Naam organisatie Kasboekje van Nederland
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Filmvertoning, Lezing / Debat, Tentoonstelling, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 10:00 - 17:00 uur
Adres Kasboekje van Nederland
Domplein 29
3512JE Utrecht
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.