Verstreken: Welke taal spreekt je huisdier? (2017)

Bibliotheek Hilversum krijgt een heuse Pop-up wetenschapper op bezoek die je alles gaat uitleggen over dierentaal. Zij gaat van alles vertellen en laten zien over hoe dieren communiceren: hoe ze elkaar en ons mensen dingen duidelijk maken.

Credits: Flickr, Peretz Partensky, CC 2.0

Katten spinnen, geven kopjes en delen ook wel eens een tik uit. Honden lijken soms Oost-Indisch doof als je ze iets vraagt en steken hun neus in andermans zaken. Waarom doen ze dat eigenlijk?

Poept jouw kat in de tuin van de buren? Kijkt jouw hond ook wel eens schuldig als hij iets stouts gedaan heeft? Door middel van wetenschappelijk onderzoek proberen wetenschappers er achter te komen waarom huisdieren dit doen.

Tijdens deze lezing worden er een aantal manieren en onderzoeken besproken over hoe huisdieren met elkaar én met mensen communiceren. Dit kan voor wat verrassingen zorgen. De lezing wordt gegeven door Janneke van der Laan. Zij is werkzaam bij de Gedragskliniek voor Gezelschapsdieren bij het departement Dier in Wetenschap en Maatschappij van de faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht.

Deze activiteit is goed te combineren met de Dieren-Doe-speurtocht. Voor meer informatie zie de andere activiteit.

Naam organisatie Bibliotheek Hilversum
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 15:00 - 15:45 uur
Adres Bibliotheek Hilversum
's Gravelandseweg 55
1217 EH Hilversum
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.