Verstreken: Holografie (2017)

Wat zijn hologrammen en hoe worden ze gemaakt? Ontdek het in de pop-up tentoonstelling van Science Centre Delft.

Credits: Science Centre Delft, Saskia de Moor

Tijdens Weekend van de Wetenschap presenteert het Science Centre Delft een unieke pop-up tentoonstelling over Holografie. Ervaar hoe tof holografie is! Wat zijn hologrammen precies en hoe maak je ze? Als klap op de vuurpijl maak je je eigen hologram!

Tijdens het Weekend van de Wetenschap laat Science Centre Delft je naast de pop-up tentoonstelling je graag de collectie van het Science Centre zien. Bij elke tentoonstelling hebben vindt er een leuke workshop plaats.

Mineralogisch Geologisch Museum Ontdek het vernieuwde Mineralogisch Geologisch Museum met een unieke collectie mineralen en ertsen. Erfgoed pur sang! De collectie omvat een selectie van 4.000 exemplaren tentoongesteld in een historische omgeving.

Delft School of Microbiology Ontdek de prachtige verhalen van de historie van de microbiologie. In het Science Centre kan je onder andere de in originele staat herstelde kamer van Beijerinck bekijken, de eerste professor van de Microbiologie en de ontdekker van het virus.

Programma

Science CentreDelft is op 7 en 8 oktober van 11 tot 17 uur geopend. De workshops behorend bij de tentoonstellingen worden alleen op zondag 8 oktober aangeboden.

Gratis bezoek

Op zondag 8 oktober bezoek je Science Centre Delft gratis!

Naam organisatie Science Centre Delft
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Tentoonstelling, Workshop, Ontdekken
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 11:00 - 17:00 uur
7 oktober 2017: 11:00 - 17:00 uur
Adres Science Centre Delft
Mijnbouwstraat 120
2628 RX Delft
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemers
Partners
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.