Verstreken: Hoe wordt échte chocolade gemaakt? (2017)

Neem een kijkje achter de schermen van Chocolatemakers ambachtelijke chocoladefabriek! Hier doen zij alles zelf, van boon tot reep. En zo duurzaam mogelijk. Tijdens de rondleiding kun je zien, ruiken en proeven hoe echte chocolade gemaakt wordt.

Credits: Chocolatemakers

Let op: deze activiteit is inmiddels volgeboekt. Mochten er nog plekken vrij komen, dan wordt dat op deze pagina vermeld.

De Chocolatemakers zijn het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat elke stap in de keten zelf in handen heeft. Zij kopen hoge kwaliteit biologische cacao direct bij boeren in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek. Ze branden zelf en nemen de tijd. Het proces duurt dus wat langer dan bij de meeste chocoladeproducenten.

Naast de technologie achter het proces, leggen de Chocolatemakers je ook graag uit hoe ze bijdragen aan de circulaire economie. Ze willen chocolade maken waar de wereld beter van wordt. Zoals ze het zelf zeggen: Eerlijk, stoer, biologisch, Nederlands en ècht lekker.

Tijdens de rondleiding van ongeveer 1 à 1,5 uur door de fabriek wordt je meegenomen in de wereld van èchte chocola. Hoe wordt het gemaakt? Wat is het verschil tussen de ene cacaoboon en de andere? Hoe kom je tot de juiste smaak? En natuurlijk: hoe kun je dit proeven!

Bijzonderheden

  • De rondleiding duurt ongeveer 1 a 1,5 uur.
  • Max 15 personen per rondleiding.
  • Er zijn 2 rondleidingen op een dag.

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Aanmelden

Deze activiteit is inmiddels volgeboekt. Mochten er nog plekken vrij komen, dan wordt dat op deze pagina vermeld.

Naam organisatie Chocolatemakers
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 11:00 - 12:15 uur
7 oktober 2017: 13:30 - 14:45 uur
Adres Chocolatemakers
Radarweg 32A
1042 AA Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.