Verstreken: Hoe ontwikkel je een printer? (2017)

Weet jij hoe een druppel inkt op de juiste plek op het papier terechtkomt en heb je weleens gehoord van UV-gel? Bekijk welke nieuwe technieken Océ gebruikt om steeds snellere en betere printers te ontwikkelen.

Credits: © 2017, Océ

Weet je hoe het kan dat inkt zo snel droog is als je een printje maakt? En hoe wordt papier eigenlijk gesorteerd in een grote printer? Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een geavanceerde printer! Wist je dat zelfs technologiën als virtual reality en eye tracking worden gebruikt bij het ontwerpen ervan?

De medewerkers van de afdeling Research and Development van Océ laten je ervaren wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een nieuwe printer. Doe zelf proefjes, ervaar hoe eye tracking werkt, zie zelf wat virtual reality kan doen en bekijk bijvoorbeeld de video waarin je ziet hoe robots worden gebruikt bij de ontwikkeling van inkten.

Naam organisatie Océ
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie, Educatief programma VO
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 10:00 - 16:00 uur
7 oktober 2017: 10:00 - 16:00 uur
Adres Océ
St. Urbanusweg 17
5914CB Venlo
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.