Verstreken: Hoe maak je printers en toner? (2017)

Heb jij weleens gezien hoe de verschillende onderdelen van een printer in elkaar worden gezet? Lijkt het je leuk om te zien hoe toner wordt gemaakt? Kom dan tijdens het Weekend van de Wetenschap een kijkje nemen in de productiehallen van Océ.

Credits: © 2017, Océ

De hal waar Océ een van de meest innovatieve printers maakt, is geopend. Tijdens de rondleiding beantwoorden medewerkers van Océ al je vragen.

Ook kun je deelnemen aan een rondleiding door de tonerfabriek. Daar kom je te weten waarom er 10.000m3 lucht per uur nodig is bij het maken van toners. En wil je weleens zien of tonerkorrels écht op bitterballen lijken? Of ga je liever de strijd aan met de robots die toner afvullen en probeer je van ze te winnen? Dit is je unieke kans om backstage te kijken en meer te leren over de fascinerende wereld van print en inkt.

Bezoek ook het Customer Experience Center en het Océ museum. In het Customer Experience Center geven medewerkers van Océ uitleg over de wereld van grote hightech printers en zie je live hoe ze werken. Ook kun je hier verschillende experimenten doen met inkt, kun je met virtual reality zelf een printer uit elkaar halen en zie je hoe eye tracking wordt gebruikt.

Het Océ museum neemt je mee in de rijke geschiedenis van Océ. Je ziet hier hoe het bedrijf zich de afgelopen 140 jaren heeft ontwikkeld van een bedrijf dat boterkleursel maakt tot een van de meest innovatieve hightech bedrijven van Nederland.

Ben jij gefascineerd door techniek en wil je meer weten over de boeiende wereld van print en inkt? Kom dan naar Océ.

Naam organisatie Océ
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 10:00 - 16:00 uur
7 oktober 2017: 10:00 - 16:00 uur
Adres Océ
St. Urbanusweg 17
5914CA Venlo
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.