Verstreken: Hoe houd je droge voeten? (2017)

Tijdens deze rondleiding krijgen kinderen en begeleiders op een speelse manier inzicht in de uitdagingen die er in Nederland zijn om droge voeten te houden. Hoe kun je water managen?

Credits: Het Keringhuis: Publiekscentrum Water

De LEGO-kinderrondleiding is geschikt voor jong en oud. In een 1,5 uur durend programma krijg je op diverse manieren uitleg over de uitdagingen waar de omgeving van Het Keringhuis: Publiekscentrum Water mee te maken heeft op het gebied van waterbeheersing. Bij de LEGO-watertafel krijg je inzicht in wat de lage ligging van dit gebied en het aanwezige water erom heen voor uitdagingen biedt, nu en in de toekomst.

Op het watervertelplein zie je een aantal scenario’s voorbijkomen, zoals Nederland zonder waterkeringen, hoog water vanaf zee of juist vanaf de rivieren. Daarna wordt de rondleiding voortgezet met een bezoek aan de Maeslantkering zelf. Hier hoor je alles over de werking van deze reusachtige constructie. Afsluitend kunnen kinderen zelf aan de slag met LEGO om de Deltawerken van de toekomst te bouwen.

Naam organisatie Het Keringhuis: Publiekscentrum Water
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 13:15 - 14:45 uur
7 oktober 2017: 15:45 - 17:15 uur
Adres Het Keringhuis: Publiekscentrum Water
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.