Verstreken: Geneesmiddelen in het milieu (2017)

Het RIVM vertelt hoe geneesmiddelen in het milieu terecht komen. Wat doen medicijnen in het riool met vissen en andere waterdieren? Ga in gesprek met experts over de mogelijkheden om dit aan te pakken.

Credits: RIVM

Medicijnen komen via het riool terecht in onze rivieren en verspreiden zich in het milieu. Hier kunnen pijnstillers weefselschade veroorzaken bij vissen, kunnen anticonceptiemiddelen zorgen voor geslachtsverandering bij vissen en kan het gedrag van kleine waterkreeftjes en vissen veranderen door antipsychotica. Ook kunnen medicijnen in het milieu in de toekomst een probleem veroorzaken voor onze drinkwatervoorziening.

Kinderen ontdekken met een proefje wat de invloed van stoffen is op kwetsbare waterdieren. Ook gaan deskundigen van het RIVM met je in gesprek over de vele mogelijkheden om dit probleem aan te pakken. En wat kun je zelf doen aan dit probleem?

Programma

Doelgroep Tijd
Jonge kinderen 11:00 – 12:00 uur
Oudere kinderen 13:00 – 12:00 uur
Volwassenen 14:30 – 15:30 uur

Aanmelden en legitimatie

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website is verplicht. Daarnaast dient iedereen vanaf 14 jaar zich te legitimeren met een geldige Rijkspas of een geldig identiteitsbewijs. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein van de RIVM Kennisparade.

Naam organisatie RIVM
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 11:00 - 12:00 uur
7 oktober 2017: 13:00 - 14:00 uur
7 oktober 2017: 14:30 - 15:30 uur
Adres RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.