Verstreken: Future Scenarios (2017)

Hoe ziet de toekomst eruit? Welke rol speelt technologie daarin? En wat vind je daarvan? Dat zij vragen die studenten van ArtEZ zichzelf stellen. Bekijk de 10 portretten van jonge ontwerpers en ontdek hun visies op en ideeën over de toekomst.

Credits: Juul Koene

Door techniek te verbinden aan de artisticiteit van het ontwerpen komen studenten van ArtEZ tot verrassende kunstwerken die visueel en conceptueel een bijzondere impact hebben. Techniek en Innovatie komen bij ArtEZ in verschillende studies bij elkaar.

Wat als de zeespiegel zover stijgt dat we onder water moeten leven? Gaat AVA – de dokter van de toekomst – onze huisarts vervangen? Hoe kunnen we ons beschermen tegen privacy online? ArtEZ presenteert 10 portretten van ontwerpers die ieder hun eigen toekomstbeeld schetsen vanuit hun visie op de wereld. Deze installatie is een preview voor een ArtEZ B2B Event in februari 2018 waar de academie zijn deuren opent voor bedrijven die vanuit een innovatievraag een samenwerking met ArtEZ willen onderzoeken.

INNOVATE

Deze activiteit is onderdeel van INNOVATE. Dit festival vindt plaats op de zaterdag van het Weekend van de Wetenschap. Op INNOVATE ontdek je welke innovaties uit het verleden en heden ons leven hebben veranderd en presenteren organisaties hun creatieve ideeën voor de innovaties van morgen.

Naam organisatie ArtEZ hogeschool voor de kunsten
Soort activiteit Tentoonstelling
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 10:00 - 17:00 uur
Adres HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 26
6826CC Arnhem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.