Verstreken: Circulaire economie (2017)

In BlueCity dompel je jezelf onder in de circulaire economie.Wat is het precies? Hoe werkt het en wat kan het bewerkstelligen? Er wordt de hele middag circulaire film gedraaid.

Credits: BlueCity

Pioniersplekken gemaakt door Open Rotterdam:

We bezoeken BlueCity, het vroegere Tropicana. Ondernemers blazen het pand nieuw leven in door er een voorbeeldstad van te maken van de circulaire economie. Okke van Beuge maakt meubels van afgedankte meerpalen. Hugo de Boon van Fruitleather maakt leer van het fruitafval van de markt. Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmusuniversiteit, legt uit waarom er een revolutie gaand

e is.

Tegenlicht: Groene Dromen
Hoe duurzaam onderneemt Nederland? VPRO Tegenlicht heeft een lange traditie in het signaleren van initiatieven die duurzaamheid en ondernemerschap combineren. Maar wat als er, zoals na de mislukte overname van Unilever, kritiek ontstaat dat een bedrijf zich minder moet richten op duurzaamheid en meer op directe winst? Is duurzaamheid leuk zolang het de aandeelhouder niets kost? Hoog tijd om duurzaam ondernemen in Nederland tegen het licht te houden.

Naam organisatie BlueCity Lab
Soort activiteit Ontdekken
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 11:00 - 17:00 uur
Adres BlueCity Lab
Maasboulevard, 100
3063 NS Rotterdam
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.