Verstreken: Familie-editie – Earth, our planet (2017)

Bekijk de aarde als een astronaut in de filmervaring ‘Earth: our planet, our home’. Speel daarna met de hele familie mee met de Earth spelshow en ontdek meer over de aarde waar wij op leven, onze thuisplaneet.

Credits: Continium Discovery Center, Carola van 't Hof

Een kleine, blauwe knikker zwevend in een oneindig zwarte ruimte. Dat is wat astronauten zien, als ze vanuit het heelal naar onze aarde kijken. Een piepklein balletje waar we met zijn allen op leven, ons enige thuis in die grote ruimte. Tijdens de experience Earth: our planet, our home in Columbus earth center waan je je voor even zelf een astronaut. Je ontdekt hoe mensen al eeuwenlang naar onze aarde kijken en bekijkt onze wereld zelf als je je in een ruimtestation bevindt. Veel astronauten vinden de eerste blik die zij vanuit de ruimte op de aarde werpen een moment om nooit te vergeten. Het heeft hun levens veranderd, ze willen beter voor de aarde gaan zorgen. Wat doet het kijken naar de aarde met jou?

Na de filmervaring speel je samen een leuke én leerzame spelshow, waarin je meer leert over onze aarde en hoe je goed voor haar kunt zorgen. Met proefjes en hulp van vrijwilligers uit het publiek ontdekken je van alles over onze planeet.

Programma

De familie-editie van Earth: our planet, our home vindt op 7 en 8 oktober plaats om 13.30 uur in Columbus earth center op het Museumplein te Kerkrade.

Doelgroep

Deelname is geschikt voor iedereen vanaf ca. 7 jaar.

Prijs

Deelname kost € 7,50 per persoon.

Combiticket met Continium

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je gebruikmaken van een speciaal combiticket, waarmee je deelneemt aan de familie-editie van Earth: our planet, our home én Continium discovery center bezoekt. Daar kun jij tijdens het Weekend van de Wetenschap o.a. meedoen met Heart to Get en experts vragen stellen over transplantatie.

Naam organisatie Columbus Earth center
Soort activiteit Filmvertoning, Spel
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs
7,50 per persoon
Openingstijden 8 oktober 2017: 13:30
7 oktober 2017: 13:30
Adres Columbus Earth center
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.