Verstreken: Een levend hart, zonder lichaam (2017)

De speklappen liggen al in de winkel. Maar het hart klopt nog. Bloeddruk 120-80, pompt vijf liter per minuut, hartslag stabiel. En dat in een laboratorium tussen het NS station en TU/e campus: Ga backstage bij LifeTec Group!

Credits: LifeTec Group

“Het lijkt een scène uit een sciènce fiction-film: een kloppend hart op een tafel, vastgelegd aan slangen en apparatuur. Maar voor de wetenschappers van de LifeTec Group is het inmiddels routine. Opgericht in 2005 door medisch ingenieurs van de TU/e, is het uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande en vernieuwende bedrijven op dit terrein ter wereld.” Dit schrijven Eindhovens Dagblad en BN De Stem.

Hoe maak je slimme medische oplossingen? LifeTec Group staat bekend om de in huis ontwikkelde onderzoeks-, ontwikkel- en trainingsplatforms die zó ‘close to real’ zijn dat ze veel proefdier-studies overbodig maken. Het ‘kloppende hart’ is er daar één van, maar de mensen van LifeTec Group hebben veel meer interessants in huis.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, op zondag 8 oktober, stelt LifeTec Group het laboratorium open voor publiek. In begrijpelijke taal geven medewerk(st)ers tekst en uitleg over lopende onderzoeken, waaronder onderzoeken die door ‘Brussel’ geïnitieerd zijn. Daar zijn projecten bij waarover je wellicht in de media al wat gehoord hebt. Denk bijvoorbeeld een cure voor diabetes type 1 en onderzoek naar een cure voor osteoarthritis.

Presentaties van onderzoekers

Een aantal onderzoekers zullen een toelichting geven op uiteenlopende projecten. Deze presentaties zijn in het Engels:

Noemi Vanerio vertelt over het Musicare project: drug delivery and treatment of vascular grafts

Melanie Krüger vertelt over het Biogel project : coatings of medical devices, regenerative medicine and diagnostic materials

Edoardo Andreini vertelt over het CarBon project: new treatment options for large bone defects and osteoarthritis

Openingstijden:

Nadere informatie volgt. (LifeTec Group stemt het programma af op het programma van de TU/e)

Aanmelden

Per presentatie is er ruimte voor circa 10 tot 12 bezoekers. Reserveren is daarom aan te raden. Je kunt daarvoor contact opnemen met Janneke Cuijpers. Bellen kan eventueel ook: 040-2989393.

Locatie

Je vindt LifeTec Group op het Kennedyplein aan de achterzijde van het NS station. Aan het Kennedyplein staan hoog- en laagbouw. LifeTec Group is gevestigd in de laagbouw. Wanneer je vanaf het NS station het Kennedyplein op loopt, zie je het aan je linkerhand.

Bereikbaarheid

Komt je met bus of trein? Kennedyplein 10-11 is op (ca 300 meter) loopafstand van de achterzijde van het NS station. Komt je met de auto? Je kunt parkeren onder het gebouw in de P1 parkeergarage. Tip: een goedkoper parkeer-alternatief treft je aan de Professor Doctor Dorgelolaan.

Naam organisatie LifeTec Group
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 10:00 - 17:00 uur
Adres LifeTec Group | Gebouw Gele Kegels
Kennedyplein 10-11
5611 Z Eindhoven
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.