Verstreken: Duurzame technieken (2017)

Doordeweeks is de Duurzaamheidsfabriek een drukke bedoening vol met studenten en bedrijven die samen aan (maritieme) innovaties werken. Tijdens het Weekend van de Wetenschap openen ze hun deuren voor bezoekers van alle leeftijden.

Credits: Peter Verheij

Ga backstage bij de Duurzaamheidsfabriek en ervaar hoe het is om te werken met industriële robots en innovatieve lassimulatoren. Gedurende de dag worden er workshops georganiseerd rondom de lasrobot van Valk Welding. Ook kun je de basis van het lassen leren in een augmented reality omgeving met de lassystemen van Soldomatic. Speciaal voor de kinderen gaan de medewerkers van de Duurzaamheidsfabriek in op het thema van de kinderboekenweek griezelbeesten en robots ontwerpen met de 3D doodle pennen.

Programma

Alle workshops vinden in een doorlopend schema plaats tussen 11:00 en 16:00 uur. Inschrijven vooraf is niet nodig, je bent de gehele dag door welkom.

Naam organisatie Duurzaamheidsfabriek
Soort activiteit Ontdekken, Workshop
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 11:00 - 16:00 uur
Adres Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KW Dordrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.