Verstreken: Drones kunnen meer dan je denkt (2017)

Je kent drones vast van de mooie luchtfoto’s. Maar wist je dat je drones binnenkort ook kunt inzetten in een ziekenhuis of in een café? Kom kijken en laat je verrassen!

Credits: Drone Safety Cluster, Germa Koolen

Drones zijn populair en in allerlei vormen en prijsklassen verkrijgbaar. Van professioneel uitgeruste modellen tot eenvoudige modellen die je online of in een speelgoedwinkel kunt kopen.

Wat is een drone nou eigenlijk?

Een drone is een onbemand luchtvaartuig zonder piloot aan boord. In het Engels wordt het woord ‘drone’ gebruikt als duiding voor ‘mannetjesbij’. Met behulp van een afstandsbediening kan een drone vanaf de grond worden bestuurd maar soms ook zelfstandig vliegen volgens een voorgeprogrammeerde route.

Video’s en foto’s

Drones worden al voor veel verschillende dingen ingezet, vaak in combinatie met een camera. Bijvoorbeeld de brandweer en politie gebruiken drones voor opsporing van brand en criminelen of voor het beveiligen van een terrein. Professionele- en amateurfotografen maken er geweldige luchtfoto’s en video’s mee.

Wat kunnen ze nog meer? Zou je drones ook kunnen inzetten in een ziekenhuis voor het rondbrengen van medicijnen of om spelletjes met patiënten te doen? Of kun je ze in een café bestellingen laten opnemen en drankjes serveren?

Speel boter-kaas-en-eieren tegen de drone!

In het kader van het Weekend van de Wetenschap, organiseert Technische Universiteit Eindhoven op 8 oktober een Science Festival. Blue Jay, het studententeam van het Drone Safety Cluster, zal daar een demonstratie verzorgen. Tijdens deze demonstratie kunnen kinderen een levensgrote versie van boter-kaas-en-eieren tegen de drone spelen. Op die manier kunnen zij kennismaken met de wereld van de drone technologie. Blue Jay is bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van een drone voor de gezondheidszorg, die in de toekomst patiënten en zorgverleners kan assisteren. Met deze demonstratie laten zij zien dat hun drone nu al simpele taken kan uitvoeren. Het Drone Safety Cluster ontvangt subsidie van de Europese Unie voor de ontwikkeling van drones voor allerlei toepassingen in ons dagelijks leven.

Naam organisatie Drone Safety Cluster
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
Adres Technische Universiteit Eindhoven
Den Dolech 2
5611BD Eindhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.