Verstreken: Het effect van natuur op je welzijn (2017)

Ontdek wat voor effecten natuur op jouw gezondheid heeft. Zie welke invloed groene zorginnovatie kan hebben in een omgeving als een instelling voor ouderenzorgen en ervaar aan levende lijve wat deze zorginnovaties met jouw eigen welzijn doen.

Credits: Pennemes, Rutger de Graaf

De natuur doet je goed; dat is alom bekend. Het is heerlijik om af en toe een frisse neus te halen, een blokje om te lopen, een boswandeling te maken of uit te waaien op het strand. Hoe de natuur dichter bij huis en in je eigen woonomgeving invloed heeft op je gezondheid wordt de laatste jaren steeds actiever onderzocht. Zorginstelling Pennemes loopt hierin voorop en daar plukken de bewoners de vruchten van.

Groene zorginnovatie

Zorginstelling Pennemes staat internationaal bekend als broedplaats voor groene zorginnovatie. Dé groene innovator in de ouderenzorg, dr. Rutger de Graaf, zal een rondleiding geven in de groene zorginstelling. Je gaat langs dertien projecten, waaronder de bekende knuffelkippen, ded akkonijnen en en luchtzuiverende plantenwanden. Op een toegankelijke manier vertelt hij je over de bewezen heilzame effecten van natuur en dieren op het fysieke en mentale welzijn.

Wat doet de natuur met jou?

Als bezoeker kun je meedoen met een test naar het effect van groen jou. Na afloop van je bezoek aan Pennemes kun je het effect van al die natuur hopelijk niet alleen voelen, maar meten de medewerkers ze ook met je.

Versnapering

Je wordt verwelkomd met een kopje koffie of thee.

Naam organisatie Pennemes
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Ontdekken
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 14:00 - 16:00 uur
Adres Pennemes
Pennemes 7
1502WV Zaandam
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.