Dikke maatjes

Overgewicht komt veel voor bij huisdieren. Dit heeft gevolgen voor het uithoudingsvermogen en kan ziektes veroorzaken of verergeren. Dr. Ronald Jan Corbee vertelt in een lezing hoe je overwicht kunt voorkomen en aan pakken.

Afvallen is voor mensen lastig, maar voor dieren nog lastiger. Het vraagt om strenge baasjes die consequent zijn en niet toegeven aan het bedelgedrag. Wist je dat een dik huisdier hier veel last van kan hebben?

Tijdens deze presentatie bespreekt dr. Corbee het probleem van overgewicht en krijg je tips en trucs hoe je overgewicht bij jouw huisdier het beste kunt aanpakken en voorkomen. Aan het eind van de presentatie is er tijd om vragen te stellen die plenair zullen worden besproken.

Dr. Ronald Jan Corbee is dierenarts en Nederlands en Europees erkend specialist Veterinaire Diervoeding. Hij is verbonden aan het departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren waar hij onderwijs geeft en onderzoek doet op het gebied van overgewicht bij mens en dier, en diverse andere aspecten van de diervoeding.

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

Doorlopend programma van faculteit Diergeneeskunde

Gedurende de hele dag kun je bij faculteit Diergeneeskunde terecht voor een educatief, doorlopend programma, van 10.30 tot 15.00 uur. Zo is er voor de allerkleinsten een knutselhoek of en een knuffeldierenspreekuur. Als nieuwsgierige tiener kun je proefjes doen in het Kennislab, op ontdekkingstocht door de prachtige anatomische collectie in het Studielandschap en je dierenkennis testen op de informatiemarkt.


Knuffeldieren spreekuur (tot 8 jaar) Heb jij een knuffeldier met een zere poot, een gat in zijn hoofd, een wondje of wil hij misschien niet meer eten? Kom dan naar de knuffeldierendokter! Hij gaat jouw knuffeldier dan weer beter maken!

Speurtocht studielandschap (tot 16 jaar)
Ga op ontdekkingstocht door de prachtige collectie preparaten, modellen, skeletten, leskisten en boekenkasten vol met studiemateriaal en vind de verborgen schatten in het Studielandschap van de Faculteit Diergeneeskunde.

Knutselhoek (tot 8 jaar)
Ook aan de kleintjes is gedacht. Kom naar de knutselhoek en maak je creatiefste werk. Alle werkjes worden beloond. De allermooiste verdient een leuke prijs!

Test je dierenkennis op de informatiemarkt
In het Studielandschap is een informatiemarkt waar je, je dierenkennis kunt testen. Bij diverse stands kun je antwoorden vinden op je vragen. Een aantal van onze samenwerkingspartners, zoals stichting Proefdiervrij, S.O.S. Dolfijn, KNGF Geleidehonden en Vitaux staan voor je klaar.

Laat je schminken als een gevaarlijk roofdier of een mooie vlinder (tot 8 jaar)
Altijd al een leeuw of een vlinder willen zijn? Laat je dan schminken op de informatiemarkt!

Proefjes doen in het Kennislab
Wil je tussen de lezingen door zelf aan de slag? Kom dan naar het Kennislab waar je alles te weten komt over infectieziekten. En je krijgt er – behalve nieuwe inzichten en kennis – niks van, hoor! Onder begeleiding van een student Diergeneeskunde kun je verschillende proefjes doen. Bekijk onder een microscoop hoe een eitje van een vlo eruit ziet en hoe deze zich later ontwikkelt van larf tot vlo.

Voor de doorlopende activiteiten hoef je je niet apart aan te melden, maar je kunt je interesse in één of meerdere activiteiten aangeven in het aanmeldformulier

Catering

Trek gekregen van alle activiteiten? Geen probleem. Voor een lekkere lunch hoef je het gebouw niet uit. Je kunt hier alléén met cash betalen.

Parkeren en bereikbaarheid

Je kunt parkeren op het parkeerterrein aan de Bolognalaan en de Jenalaan (gratis). De faculteit is ook goed bereikbaar met het openbaarvervoer, neem vanaf Utrecht CS buslijn 12 of 28, uitstappen halte Heidelberglaan.

Rolstoeltoegankelijk

Het gebouw waar alle activiteiten plaatsvinden is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Andere activiteiten van faculteit Diergeneeskunde

Naast deze activiteit en het doorlopende programma biedt faculteit Diergeneeskunde nog een aantal bijzondere activiteiten aan. Zie hier het overzicht.

Locatie

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Datum en tijd

8 oktober 2017: 11:30 - 12:15 uur
Credits: iStock Photo via Universiteit Utrecht - faculteit Diergeneeskunde

Naam organisatie

Universiteit Utrecht - faculteit Diergeneeskunde

Soort activiteit

Lezing / Debat

Doelgroep

Familie, Jongeren, Volwassenen, Kinderen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

8 oktober: 11:30 - 12:15 uur

Adres

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht