Verstreken: Demonstratie prepareren (2017)

In musea kun je échte dieren zien. Maar hoe maak je een dier toonbaar, zodat het nog jaren mee kan én er mooi uit ziet? Door een dier te preprareren. Ga bachstage in het museumdepot en ontdek hoe dat prepareren in zijn werk gaat!

Credits: Peter Eekelder voor De Bastei

Voordat een dier in het museum te bewonderen is, moet het eerst geprepareerd worden. Dat is een manier om dode dieren te bewaren, waarbij de natuurlijke houding zo realistisch mogelijk wordt weergegeven. Alleen tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je zo’n preparatie live meemaken in het depot van het museum! Een bijzondere aangelegenheid, want het museumdepot is normaal gesproken gesloten voor publiek.

Live preparatie bijwonen

Welk dier geprepareerd wordt, zal duidelijk worden op de dag zelf. Het kan van een roofvogel, een steenmarter of iets compleet anders zijn. Het prepareren van een museumobject duurt ongeveer 2 tot 3 uur. De medewerkers laten tijdens deze inloopdemonstratie de verschillende stadia van het prepareren zien.

De Bastei

De Bastei is het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie dat in april 2018 de deuren opent aan de Waalkade in Nijmegen. De Bastei is ontstaan uit een fusie van Natuurmuseum Nijmegen en museum de Stratemakerstoren. Het hoofdgebouw van het Natuurmuseum is sinds 2 oktober 2017 gesloten i.v.m de verhuizing naar De Bastei.

Naam organisatie De Bastei
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
7 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
Adres Depot De Bastei
Derde Walstraat 55
6511ST Nijmegen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.