Verstreken: De werking van je lichaam (2017)

Hoe werkt je lichaam? Doe mee met de quiz ‘Heart to Get’ en kom er van alles over te weten. Soms moet er iets vervangen worden in je lijf. Hoe werkt dat? Na de quiz vertellen kenners je meer over orgaantranspantatie en mag je hen vragen stellen.

Credits: Continium Discovery Center

In de interactieve quiz Heart to Get: the Choice is Yours kom je meer te weten over de werking van het menselijk lichaam. Hoe lang zijn de darmen in je buik? Hoe hard pompt je hart? Met vragen, wedstrijdjes en (knallende) experimenten neemt de quiz je mee op een reis door je lichaam. Regelmatig is de assistentie nodig van vrijwilligers uit het publiek. Misschien mag jij wel een handje meehelpen!

Soms is het nodig om een orgaan in het menselijk lichaam te vervangen, als dat bijvoorbeeld door ziekte of een ongeluk niet goed meer werkt. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, orgaantransplantatie – een orgaan van de ene persoon overplaatsen naar het lichaam van een ander persoon – is er daar één van.

Na afloop van de quiz komen er twee experts langs: een transplantatiecoördinator van het MUMC+ (iemand die zorgt voor alles rondom een transplantatie) en iemand die zelf een harttransplantatie heeft ondergaan. Zij vertellen over hun ervaringen en natuurlijk mag je hen alle vragen die je hebt over transplantatie en het lichaam stellen.

Prijs

Deelname aan de quiz Heart to Get is gratis in combinatie met een geldig entreebewijs voor Continium.
Speciaal voor het Weekend van de Wetenschap is een combiticket te koop voor Continium en deelname aan Eart: our planet, our home. Dit combiticket kost €15,- per persoon.

Naam organisatie Continium Discovery Center
Soort activiteit Lezing / Debat, Voorstelling / Demonstratie, Spel
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
12,00 per persoon
Openingstijden 8 oktober 2017: 15:00
7 oktober 2017: 15:00
Adres Continium Discovery Center
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.