Verstreken: De ruimte naar aarde brengen (2017)

Slechts één keer per jaar opent ESA’s technologische hart ESTEC de deuren. Het thema van de open dag is dit jaar ‘De ruimte naar aarde brengen’.

Credits: ESA/NASA

Let op: deze activiteit is inmiddels volgeboekt.

Het European Space Research and Technology Centre, ESTEC, in Noordwijk is al een halve eeuw ESA’s grootste dependance. Bij ESTEC ontwikkelen knappe koppen nieuwe technologie, worden missies gepland en satellieten getest.

Voor het zesde achtereenvolgende jaar stelt ESA de deuren van ESTEC open voor publiek. Het thema ‘De ruimte naar aarde brengen’ biedt tal van activiteiten. Zo ontmoet je astronauten en missie-experts, leer je over technologie die vanuit de ruimtevaart een toepassing op aarde heeft gekregen en ontdek je hoe ESA de ruimte op aarde nabootst voor experimenten en tests.

Aanmelden

Let op: deze activiteit is inmiddels volgeboekt.

Meer onderzoek bij ESTEC

Redacteur Roel van der Heijden van NEMO Kennislink ging eerder al backstage bij ESTEC en schreef dit artikel over de testfaciliteiten van ESTEC.

Naam organisatie ESA ESTEC
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 10:00 - 17:00 uur
Adres ESA ESTEC
Keplerlaan 1
2201 AZ Noordwijk
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.