Verstreken: De onzichtbare wereld van planten (2017)

Een tuin vol pratende planten… Dat is vast iets waar je vreemd van op zal kijken. Toch vindt er heel wat communicatie plaats tussen planten en hun omgeving. Ontdek het aan de hand van kleine proefopstellingen.

Credits: Tuin als Lab

Met Tuin als Lab kun je zelfstandig door de tuin wandelen en proefondervindelijk wat planten allemaal kunnen. Planten communiceren met elkaar en de rest van hetgeen dat om hen heen leeft en langskomt. Ze reageren bijvoorbeeld op prikkels en dreigingen van buitenaf en doen in het algemeen veel meer dan wij als mensen kunnen waarnemen. ‘Tuin als Lab’ maakt dit inzichtelijk. Met deze handzame Do It Yourself kit kun je aan de slag en zien wat normaal gesproken onzichtbaar blijft voor mensen.

Prijs

Tijdens het Weekend van de Wetenschap gelden de reguliere toegangsprijzen. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Kijk op de website van Botanische Tuinen voor meer informatie over het programma.

Meer onderzoek bij de Botanische Tuinen

Redacteuren Mariska van Sprundel en Daniëlle Veldhuis van NEMO Kennislink gingen eerder al backstage bij de Botanische tuinen en schreven dit artikel over bedreigde planten.

Naam organisatie Botanische Tuinen Utrecht
Soort activiteit Ontdekken, Spel
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs
7,50 per persoon
Openingstijden 8 oktober 2017: 11:00 - 15:00 uur
7 oktober 2017: 11:00 - 15:00 uur
Adres Botanische Tuinen Utrecht
Budapestlaan 17
3584 HD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.